Frysepizzaen.dk
pizza med ost

Tips og tricks til at gøre din pizza lidt festligere

At købe en frysepizza kan være en blandet fornøjelse. Vi giver dig her et par tips og tricks til at give din pizza lige et ekstra pift!

Vi vil her gennemgå forskellige kneb til at gøre pizzaen lidt mere spændende, hvis det skulle være nødvendigt.

Tilberedning

Det første man kan gøre for sin pizza, er at bruge en pizzasten. En pizzasten der har ligget i ovnen mens den forvarmer, optager varmen og afgiver den langsomt, og er med til at sikre en sprød og jævnt bagt bund. Når vi taler frysepizzaer er det ikke så vigtigt hvilken pizzasten man vælger, bare man har en under.

Det næste man kan gøre for at sikre at pizzaen bliver god, er at lade den tø op inden man putter den i ovnen. Derved undgår man en pizza der er varm ovenpå, men kun halvbagt eller endda stadig frossen i midten.

Fyld

Der er mange slags fyld, og mindst lige så mange meninger om, hvad der hører hjemme på en pizza. Der er dog et par ingredienser man næsten med garanti har i køleskabet/køkkenet, som kan hjælpe gevaldigt på en pizza.

Ost

Det bedste af vores tips: Ekstra ost på pizzaen
Det er sådan rigtig pizza-ost skal se ud

Jeg tror aldrig jeg har spist en pizza der ikke havde ost på – og jeg tror aldrig jeg har spist en pizza der ville tage skade af endnu mere ost. Ost er en nem ingrediens at komme på, der vil gøre pizzaen mere smagfuld, mindre tør og generelt bare mere lækker! Der kan dog være stor forskel på, hvilke slags ost man kommer på:

Revet pizzatopping
Læg mærke til, at her ikke bruges ordet ost. Pizzatopping er lavet af en blanding af palmeolie og kartoffelmel, designet til at ligne ost. Da der dog ikke er mejeriprodukter i, må det dog ikke kaldes for ost. Personligt ville jeg holde mig langt væk fra det.

Revet ost
Der findes utallige reelle osteprodukter beregnet til at komme på pizzaer, gratiner osv. De kan alle sammen fint bruges på pizzaen, men personligt foretrækker jeg den der er beregnet til at komme på pizzaen, da den giver de her lange ostestrenge man forbinder med pizza.

Mozarella
Hvis det skal være fancy, kan man købe en bold mozarella og komme på pizzaen. Jeg plejer at rive den i stykker og fordele dem på pizzaen frem for at skære dem i skiver. Det giver en mere jævn fordeling. Mozarella er en forholdsvis fed ost, og man kan opleve, at pizzaen næsten bliver oversvømmet i olie.

Skivet ost
I en snæver vending kan man tage almindelig skivet ost. Det er dog ikke en ideel løsning, da den ikke er beregnet til at smelte, og har tendens til at få en lidt træls overflade der kan klæbe til tænderne.

Grøntsager

En frysepizza er sjældent sund, så lidt grønt af den eller anden slags, kan aldrig skade.

Majs
Hvis jeg skal gøre en pizza tilnærmelsesvis lidt sundere, plejer det at være et hit at tage en god håndfuld majs og fordele ud over. Majsene giver en anelse sødme til pizzaen, uden at gå for langt, som ananas kan have tendens til.

Ananas
Ananas på en pizza er nærmest gået hen og blevet et religions-spørgsmål. Det er også langt fra alle pizzaer der kan bære at få ananas på. Det eneste tidspunkt jeg kunne finde på at komme ananas på en frysepizza, ville være hvis det var en ananas-fattig hawaii-pizza.

Andet

Olier

Et af de tips der kræver lidt forberedelse: Olie med hvidløg eller chili
Her olivenolie, men en smagsneutral olie er nok bedre hvis pizzaen skal have et pift.

Hvis man er lidt forudseende, kan man have et par beholdere stående i køleskabet, hvor man har en smagsneutral olie som f.eks. rapsolie, med enten chilier eller hakket hvidløg. Det fungerer fantastisk til at give pizzaen lidt ekstra bid – Dette bør dog først kommes på pizzaen efter den er varmet op.

Chiliflager
Hvis man kan lide det lidt mere kradst, kan man også komme chiliflager på, der er lidt mere effektivt end chiliolie. Hvis du skal dele pizzaen med andre, bør du dog nok først komme flagerne på, når du har et enkelt stykke 😉

Har du nogen tips og tricks?

Det var de tips og tricks til frysepizzaen jeg havde. Hvis du har andre, er du velkommen til at lægge en kommentar!

One comment

  1. Fine ideer som kan suppleres af at huske oregano, HUSK først efter pizzaen er kommet ude, evt. samtidig med at hvidløgsolien pensles på kanterne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.